Powerplay tips banner

Powerplay tips | Lördag, 6 april

Garderingen: Mora – Djurgården 1X2

Att helgardera matcherna mellan Mora och Djurgården börjar bli som en repad skiva, men matchserien känns fortfarande vidöppen. Torsdagens andra match i semifinalserien var precis lika svängig och jämn som den första. Avgörandet kom med en och en halv minut kvar av matchen — genom ett dråpligt självmål av Djurgårdens Jakob Ragnarsson. Lagen kommer till den tredje matchen med samma manskap. Masarna fick senast tillbaka Chad Yetman, vilket såklart var ett viktigt tillskott. Inte minst i powerplay, där kanadensaren stod för Moras första mål. Saknas gör fortfarande lagkapten Daniel Ljunggren. Mora har sett starka ut och visst lutar det åt 1X, men Djurgården har spetsen som krävs för — och är tvungna — att stjäla match tre i Smidjegrav Arena. 

Skrällchansen: Kristianstad – Hudiksvall X2

Visst känns det konstigt att klassa Hudiksvall som en skräll. Men efter tre omgångar av kvalserien till Hockeyallsvenskan är det förhandsfavoriten Kristianstad i topp på sju poäng, med Brödernas/Väsby och Hudiksvall bakom på sex poäng. Tight, med andra ord, där alla hittills slagit alla. Laget från Hälsingland visade i första omgången borta mot Brödernas/Väsby att man kan slå vilket lag som helst på bortaplan. Med hela Hockeyettans kanske bästa spelare Christoffer Jansson i spetsen finns det definitivt kvalité nog att slå även Kristianstad på bortaplan. Ett Kristianstad som vi inte ska glömma haft tuffa bataljer mot Piteå och Vimmerby och som fick slit hårt för att slå Halmstad på hemmaplan i första omgången. Studsen var med Kristianstad då — här blir det tuffare. X2 spelas. 

Favoriten: Skellefteå – Frölunda 1

Efter 4-0 i matcher mot Linköping i kvartsfinalen är Skellefteå med all rätt favoriter inför semifinalen mot rivalen från västkusten. Frölunda var nog mer lättade än glada när pucken till slut gick i mål på övertid i den sjunde och avgörande matchen mot Leksand. Vilan som Skellefteå haft (inte spelat match sedan 28 mars) gör att hemmalaget bör starta semifinalspelet ordentligt fyllda med energi, medan Frölunda spelade så sent som i onsdag och förmodligen fortfarande känner av effekterna av en hård och lång kvartsfinalserie. 

108 rader: 

Skellefteå – Frölunda 1
Mora – Djurgården 1X2
Halmstad – Piteå 1
Vimmerby – Väsby 2
Kristianstad – Hudiksvall X2
KalPa – Tappara 1X2
Kärpet – Lahti 1X2
Vålerenga – Stavanger 12

Rulla till toppen